Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-15 07:00:00 • 10 min lezen

Shovels & Rope - Swimmin' Time

Shovels and Rope – Swimmin’ Time Label: Dueltone Eindoordeel: 7

Vanaf de eerste a capella klanken is het helder welk genre Shovels and Rope zich bevinden. De country is op hun lijf geschreven. “The Devil Is All Around” kent een typisch country zang, dat enigszins krakend van klank is. Cary Ann Hearst kent een zangstijl dat doet denken aan een mix van Stevie Nicks en Dolly Parton. De zang van Micheal Trent is doorsnee maar passend bij het geluid dat Shovel en Rope voor ogen heeft.

Als duo, met een drummende Cary en een gitarist vocalist Micheal ziet het er uit als White Stripes. “Bridge on Fire” en “Evil” doen daar muzikaal ook wat aan denken. Dit komt wellicht door bandsamenstelling. Met een vleugje rock en de verschillende gitaar effecten is er dan weer veel mogelijk. Het duo beperkt zich niet tot de bovenstaande instrumenten. Beide kunnen ze de gitaar drums, keyboards, mondharmonica bespelen. Dat het duo wisselt tussen de folk,(“Fish Assassin”) country (“After the Storm”) en rock and roll (“ Coping Mechanism”) geeft de diversiteit aan van het album. Toch wordt het wat afgezaagd door hetzelfde bpm te kiezen, waardoor het tempo van de nummer nagenoeg hetzelfde blijft. Hier doen de handclaps-song van “Pinned” niets aan af.

Het herkenbaar Amerikaans country-pop geluid zal zeker een groter publiek vinden wanneer het eerste singletje als geslaagd hitje de charts bereikt. Daar zou de titeltrack een potentiele hit song voor kunnen zijn. Over het algemeen is dit een prima album maar iets meer tempo wisseling is voor het volgende album gewenst.

Deel via social media: