Zoek...
Shrimp – A Tale Of Golden Keys

Shrimp – A Tale Of Golden Keys

Label: Listen Records/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-27 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
7

Shrimp – A Tale Of Golden Keys

De indieband uit Duitsland wist met hun debuutalbum Everything Went Down zich al in de kijker te spelen en nu is er het vervolg. Een sprookje over de deuren die blijkbaar zomaar open gaan. Een sprookje dat mooie intieme popsongs bevat.

Het is dan ook een leuk verrassend album van de oosterburen. Het openingsnummer “Punk Rock Hit” zet je op het verkeerde been, omdat het niet zo stevig is als het allemaal klinkt. Gedegen achter een piano wordt het nummer rustig ingezet om vervolgens naar een poptempo te brengen. Het nummer is aanstekelijk om het album telkens te starten. “A Thought Caught Fire” kent dezelfde structuur in de compositie.  het meer melodramatische “Gospel” song valt vooral op door de harmonische vocalen die bij de piano weer klinken. Het nummer weet zich wat spannender uit te bouwen om vervolgens, afgetikt door de drummer, naadloos door te schuiven naar het volgende nummer “White”. Dat wordt het ook helder dat het trucje wat in herhaling valt.


Het wordt zelfs wat voorspelbaar waardoor de sjeu van de songs er wat vanaf gaat. Al zijn de songs los van elkaar prima songs en zal het in de spotify loop prima in het gehoor klinken. Als album in totaal is het verhaal van de gouden sleutel wat eentonig geworden.
Iets wat mooi begon, wordt gedurende het album wat voorspelbaar als een grijze duif.

Indie / Pop

Deel via social media: