Zoek...
Silversun Pickups – Window’s Weed

Silversun Pickups – Window’s Weed

Label: New Machine Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-25 07:00:00 • min lezen

Indie / Rock
8

Silversun Pickups – Window’s Weed

De Amerikaanse indie rockers uit Los Angelos bestaan inmiddels alweer bijna 15 jaar. Naast enkele Ep’s is dit nu hun vijfde album. De band kent al heerlijke albums en deze overtreft de vorige ‘Better Nature’ door een goede balans te maken tussen de achtergrond toetsen en de dansbare rocksound.

Dat maakt deze band juist uniek, de drive in ‘It Doesn’t Matter Why’ en het openingsnummer ‘Neon Wound’ is direct pakkend en heerlijk opzwepend. Dat kost energie waardoor men besloten heeft om de luisteraar even wat rust te geven met ‘Freakazoid’ en ‘Don’t Know Yet’. Het zijn pakkende songs die zo plotseling een hit kunnen worden. Het laatste nummer kent al een climax om de activiteit op te schroeven. Met een mooi intro in Straw Man hoor je al dat dit een in een stevige vorm in het nummer terug keert. 


De songs zijn divers in de opbouw en composities. Dan weer even extra stevig en dan weer poeslief. Het is dan ook niet vreemd dat ze dit album afsluiten met ‘We Are Chameleons’ en ik denk dat dit het best bij hen past. Goed, divers en krachtig album!

Indie / Rock

Deel via social media: