Zoek...
Nieuw live album voor Simple Minds

Nieuw live album voor Simple Minds

Label : BMG

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-10-10 07:00:00 • 3 min lezen

Pop / Rock
8

Simple Minds - Live In The City Of Angels

Live In The City Of Angels is het nieuwe live-album van Simple Minds dat deze week uitkwam. Het is een niet echt subtiele verwijzing naar het memorabele live-album uit 1987 (Live in The City Of Lights) maar het bewijst nog maar eens dat Jim Kerr en gitarist Charlie Burchill misschien wel met hun derde jeugd bezig zijn.

Walk Between Worlds Tour
Simple Minds kende hun hoogtijdagen in de jaren ’80 en met iconische albums als Sparkle In The Rain en New Gold Dream veroverde de band in die tijd de wereld. In het kader van The Walk Between Worlds-tour deed de Schotse band vorig jaar maar liefst 31 steden aan in de VS en volgens de band was het de meest succesvolle tour ooit op dat continent. Behalve ‘Glittering Prize’ en de bonustracks is dit een registratie van het concert dat ze op 24 oktober gaven in Los Angeles, en daarmee is de titelkeuze ook meer dan logisch.

Feest der herkenning
Natuurlijk is het op dit album een weerzien met de hits die we allemaal kennen; ‘Promised You A Miracle’, ‘Waterfront’, ‘Alive And Kicking’, ‘Love Song’, ‘Let There Be Love’ en ‘Don’t You Forget About Me’, ze komen we allemaal voorbij. Tijdens het luisteren hoor je dat Kerr inmiddels niet meer die vocale sterkte heeft wat ook blijkt als we Sarah Brown bepaalde delen vocaal horen overnemen. Burchill op gitaar is echter op zijn best op deze plaat. Uiteraard horen we ook een aantal nummers van het laatste album Walk Between Worlds voorbij komen zoals de opener ‘The Signal And The Noise’ en ‘Sense Of Discovery’. Bij een live-album wil je als het ware de connectie tussen band en publiek horen en daarin slaagt de band meer dan prima. Je hoort het applaus neerklateren en het is altijd leuk om Kerr in dat Schotse accent de connectie te horen zoeken. Verder is het een mooie doorsnede van de uitgebreide discografie van de band waarbij we tracks als “I Travel’, ‘Hypnotized’ en ’She’s A River’ ook nog vermelden.

Eindoordeel
Op zich brengt Live In The City Of Angels niets nieuws of het moeten de live-uitvoeringen zijn van de tracks van het laatste album. De verstokte fan zal dit album zeker aanschaffen maar voor diegene die nog geen verzamelaar van de band heeft zal het een lastige keuze worden……. dit live-album of de verzamelaar met 40 tracks! die op 1 november uit komt…… Veel luisterplezier.

 

Pop / Rock

Deel via social media: