Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-08-16 07:00:00 • 4 min lezen

Sinead O'Connor - I'm Not Bossy, I'm The Boss

Sinead O’Connor – I’m Not Bossy. I’m The Boss Label: V2 Eindoordeel: 8

Sinead wordt in Nederland nog altijd gelinkt aan haar hits “Troy” en “Nothing Comparess to You”. Inmiddels heeft ze een goed optreden bij de Night of the Proms gegeven en de huidige concerten zijn nu goed, zonder af te hoeven vragen of ze wel of niet het podium op gaat en wel voor hoe lang. Toch is deze wispelturigheid niet uit Sinead verdwenen. Het huidige album had als titel “The Vishnu Room” meegekregen. Gelijk aan een van de beste liedjes van dit album. Maar na het zien van de “Ban Bossy” campagne heeft ze de tour en album een nieuwe titel gegeven. Alle promo’s waren in voorbereiding van the Vishnu tour. Dit kon nu veranderen in “I’m Not Bossy, I’m the Boss” tour en album.

Dit is inmiddels haar tiende album en de opvolger van het zeer goede How About I Be Me (And You Been You). Haar worsteling met de religies en relaties blijft door de albums doorklinken. “Take Me To Church” there are so many, but not the one that hurts zegt veel over Sinead haar zoektocht naar de spirituateit en religie. “The Vishnu Room” en “Where Have You Been” kennen de zoektocht om los te weken van de katholieke kerk en een alternatief hier voor te vinden.

Het album kent dezelfde insteek als de vorige. Haar zoektocht naar liefde is zowel spiritueel als fysiek. Hoewel ze haar privé leven tegenwoordig redelijk op de rit heeft. In “Streetcars” komt dit allemaal intens bijeen. “Kisses Like Mine” en “The Voice Of The Doctor” zijn popsongs met een volledige band, waar ze uitdagend haar sensuele karakter naar voren schuift. Toch zeker wederom een goed album van Sinead O’Connor.

24 september in Melkweg te Amsterdam

Deel via social media: