Zoek...
Sink the Ship – Perverse

Sink the Ship – Perverse

Sharptone records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-01 07:00:00 • min lezen

Metal / Pop
7,5

Sink the Ship – Perverse

Met een bandnaam als Sink the Ship of Titanic het kan zijn dat men zich als kapitein op een schip voelen. Met deze band uit Cleveland wil men in de voetsporen treden van Linkin Park of Lamb of God. Het heeft 6 jaar geduurd voordat men de juiste stijl had gevonden, maar nu is men er; overtuigend, vet, rauw en powerful!

Sink the Ship is dan ook een energieke band die we in de gaten moeten houden. Het album begint met Second Chances. De metal sound en grunt doet is het moment om je schrap te zetten. Wanneer al snel het vocale roer wordt omgegooid horen we de popsound van de band. Dit is ook de kracht van de band. Met ‘Out Of Here’ is vooral de popsound dat de boventoon voert. Dat wordt halverwege gewijzigd in de metal rap. Alles doet dan denken aan de zangpartijen van  The Script afgewisseld met Sepultura en een powersound van Blink 182.
Chunk! Man Bert Poncet en Miss May I metal zanger Levi Benton springen bij op ‘Domenstic Dispute’ en het aanstekelijke ‘Everything’.
Met het Nail Biter doet men er qua tempo een schepje bovenop om daarna bombastisch te werk te gaan met Pul Up.
De songs worden daarna voller en valt het wat in herhaling als het gaat om de composities. Toch blijven de songs wel staan. Al is aan het eind van het album wel eens de vraag welke nummer en titel hoort nu bij elkaar. Dan blijkt dat de songs hetzelfde klinken.

Metal / Pop

Deel via social media: