Zoek...
Sinkane - Dépaysé

Sinkane - Dépaysé

Label: CitySlang / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-31 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Sinkane – Dépaysé

Ahmed Abdullahi Galleb klinkt niet direct als een aantrekkelijk artiestennaam. De man uit Sudaan leeft tegenwoordig in London en heeft zich in de muziek gestort. Met zijn geprogrammeerde jazz, pop en krautrock valt hij op tussen al het muziekgeweld. Inmiddels is dit alweer zijn zevende album.

Als lid van The Atomic Bomb! Is hij lid van een superband met o.a. David Byrne (Talking Heads), Money Mark ( Beasty Boys en Damon Albarn ( Blur/ Gorillaz). Ja dat hebben we het wel over mensen die de wereld van de muziek kennen. Met deze mensen in je omgeving is de inspiratie groot.
Het album kent dan ook heerlijke popsongs als ‘Everyone’, ’Yo Sudan’, de blues in het titelstuk en “Be Here Now’. Natuurlijk horen we de Afrikaanse invloeden door de percussies en soul achtergrond vocalen op ‘On Being’ en ‘Stranger’.

De man mag voor velen wel een onbekende zijn, maar hij weet weldegelijk een prachtig album met een slechte hoes te maken. Hopelijk schrikt dat laatste de mensen niet af, want het album is daarentegen wel erg goed.

Pop

Deel via social media: