Zoek...
Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations

Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations

Label: Napalm Records

ALBUM RECENSIE
DOOR SHARMAYN VINKE
2021-02-19 07:00:00 • min lezen

Metal
8,0

Sirenia - Riddles, Ruins & Revelations

De Noorse band Sirenia is al twintig jaar een vaste waarde in de symfonische metal. Bandleider en multi-instrumentalist Morten Veland is al die tijd een vaste aanwezigheid geweest, terwijl de andere (live) bandleden regelmatig zijn gewisseld. Zo ook de zangeres. Zangeres Emmanuelle Zoldan is sinds 2003 al betrokken bij Sirenia voor de koorpartijen. Inmiddels is zij vijf jaar de vaste zangeres en is het tiende album Riddles, Ruins & Revelations het derde album waarop ze als leadzangeres te horen is.

Hoewel Sirenia altijd bij hun kern van gothic/symphonische metal blijft, durven ze ook te experimenteren. Zo hebben ze bij de meeste tracks electronische geluiden toegevoegd wat het geheel een industrieel metalgeluid geeft. Ook krijg je af en toe een 80s vibe, bijvoorbeeld op ‘Towards an early grave’ en ‘The timeless warning’. Leuke verrassing is de afsluiter, namelijk een catchy cover van ‘Voyage voyage’ van Desireless. Zoldan heeft een heldere en zuivere stem wat mooi past bij deze muziek. Tracks die er bijvoorbeeld uitspringen zijn ‘Passing seasons’ waarop ze in operastijl zingt, ‘We come to ruins’ met een interessante zanglijn en ‘The timeless warning’ waar ze op een verhalende manier zingt.

Voor de fans is Riddles, Ruins & Revelations een mooie toevoeging aan het oeuvre van Sirenia. Voor de luisteraars die minder bekend zijn met ze, is dit een mooi album om mee te beginnen.

Metal

Deel via social media: