Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-02-11 07:00:00 • 4 min lezen

Skindred - Kill The Powe

Skindred – Kill The Power Label: V2 Eindoordeel: 7,5

Het nieuwe album van Skindred begint met de beats van “ Insane in the Brain” van Cyprus Hill. The cross- over alternatieve rockact uit South Wales combineert de metal met reggea, dubs en pop. “Ragga Metal” zoals zanger Benji dit noemt.

Dub War was de naam van hun voormalige band, maar dit betiteld wellicht een betere titel voor wat de band ten gehore brengt. Vol energie dubs en metal, dat toch lekker in het gehoor ligt. Het is geen nieuwe act op het podium. De band bestaat sinds 2000 en “Kill The Power” is inmiddels het vijfde album van de band onder de naam van Skindred. Met Dub War had men vanaf 1994 3 albums gemaakt. Alle remakes daarna na gelaten.

Ruling Force is zelfs een nummer dat je na een paar keer gehoord te hebben zo mee zingt. Nou, mee brult. De vele oooh en haa’s zitten in diverse nummers als “Playing With the Devil” en “Worlds On Fire”. Naast dat de metal riffs voorbij komen wordt dit hier en daar afgewisseld met een reggea riffje met distortions. Hier en daar klinkt het als een Linkend Park meets Sepultura. Dit dan weer afgewisseld met een power-Reggea van Ninja. “We Live” kent een meer American rock sound. Hiermee wordt een gooi gedaan op de Amerikaanse markt waar de band vanaf april gaat touren. Muzikaal is het vooral metal, dat in verschillende genres beweegt. De titels geven al aan in welke hoek je dit zoeken moet.

Afgelopen november heeft de band een succesvol en uitverkochte shows gegeven in Nederland.

Deel via social media: