Zoek...
Slothrust - The Pact

Slothrust - The Pact

Label: Dangerbird records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-22 07:00:00 • min lezen

Indie
7,5

Slothrust – The Pact

De Amerikaanse indie band Slothrust weet met The Pact hun vierde album op de markt te brengen. Het trio uit Boston met Leah Wellbaum als frontvrouw weet met Kyle Bann en Will Gorinn een sound te creeren dat doet denken aan Nirvana met een vrouwenstem.


‘Peach’ kent dezelfde compositie vorm dat we ook op de Nirvana hit ‘Smells Like …’ kennen. Met een gebalanceerd couplet dat over gaat naar een vol geluid in het refrein. De snerpende distortions die tegen de valsheid aan zit, uptempo en er vol voor gaan. ‘Planetarium’,  ‘Fever Doggs’ en ‘Birthday Cake’ heerlijke stevige songs die worden afgewisseld met een akoestisch rustig ‘Walk Away’ en een popsong met trompet ‘For Robin’.  Het nummer valt op door het pop karakter dat een mainstream radio song kan worden en kan uitgroeien tot een hit. Dat geldt dan ook voor de ballad ‘the Haunting’.

Wellicht is dit de sound waar de band later naar toe wil, maar nu zal de band zich gaan concentreren op de shows om komend jaar de festivals aan te mogen doen.
Het album is doorgaans een grunge indie rock album met enkele popsongs.

 

Slothrust is te zien in Nederland op
11 oktober Sugar Factory te Amsterdam

Indie

Deel via social media: