Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-15 07:00:00 • 10 min lezen

Slowclub - Complete Surrender

Slowclub – Complete Surrender Label: Caroline Eindoordeel: 7,5

Bij het openen van de cd hoes zien we Rebecca Taylor met een kopje koffie onderuit hangend op een stoel. Dus het motto van de slowclub is duidelijk. Relax!

Samen met Charles Watson begon men een duo in het Engelse Sheffield. Ja, wat valt er anders te doen in deze industriestad, dan muziek te maken. Vele acts gingen hun voor en werden beroemd. Inmiddels is dit het derde album van de Slowclub. Na hun recente album “Paradise” kreeg de band de ruimte om als supportact mee te gaan met KT Turnstal, Mumphord & Sons en Florence & the Machine.

Deze acts zijn dan ook een mooi overzicht van de inhoud van de Slowclub. “Suffering You, Suffering Me” is een lekker uptempo poprock and roll en “Not Mine To Love” is een heerlijk popsong dat meer in de richting van Florence gaat. De stem van Rebecca is niet opvallend in de zin van een uit duizenden maar past in de gemiddelde popsongs van tegenwoordig. Het album is lekker gevarieerd qua composities en tempo. De gezelligheid en de jaren 60 meezing gevoel van “Pieces” wordt ondersteund door een blazerssectie waardoor het nog gezelliger wordt. Het kan zo een hit gaan worden, maar een meezinger is het zeker.

Maar ook de leuke verhaal vertellende popliedjes wat doet denken aan Beautiful South komen op dit album voor (Queen’s Nose en Paraguay & Panama). Veel diversiteit en relaxte gezelligheid in de Slowclub in een notendop zonder afbreuk te doen aan de goede kwaliteit van de songs. 25 oktober staat de band in de kleine zaal van Paradiso te Amsterdam

Deel via social media: