Zoek...
Slowdive - Slowdive

Slowdive - Slowdive

Label: Dead Oceans / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-18 07:00:00 • 2 min lezen

7,5

Slowdive – Slowdive

Daar waar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, geldt voor de Rachel Goswell. Als zangeres van de band Slowdive weet ze zich te mengen in de underground rocksound met o.a. My Bloody Valentine. Nu na 22 jaar is de drive weer gevonden en met een duik springt men weer in het diepe.

Door dat de zangeres tegenwoordig regelmatig door de jeugd van nu bevraagt wordt of zij ook de zangeres is van een bijzondere band Slowdive, werd haar verhaal enthousiaster. Het stimuleert Rachel om de bandleden weer op te trommelen. Dit met enige moeite, omdat zij inmiddels in Amerika woont en haar bandleden nog in Engeland.
Haar maatje Neil Halstead heeft inmiddels enkele solo albums achter de rug en drummer Simon Scott weet voor diverse acts de drums te bespelen.  Nick Chaplin en Chris Savill sluiten aan en de droompoprock kan opnieuw worden ingezet.

De sfeer van het album sluit naadloos aan bij het verleden. “Don’t Know Why”, “Sugar For The Pill” en “Slomo” weten de kunstzinnige aanpak van de new wave sound weer terug te brengen. De sound van Slowdive is te vergelijken met de droompoprock songs van the Cure of dat soort van acts uit de jaren 90. Vol van geluid en soms eens wat uptempo. “Everybody Knows” of “No Longer Making Time” zijn vooral aanstekelijk en door de gitaarlijn licht van aard.


Na 22 jaar weet de band dan ook een mooi album op de markt te brengen en kan Rachel met trots zeggen dat ze nog steeds rockt!

Deel via social media: