Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-07-19 07:00:00 • 4 min lezen

Sly & the Family Stone - Live at Fillmore East 1968

Sly And The Family Stone – Live At Fillmore East (October 4th & 5th, 1968) Label: Epic/ Sony Eindoordeel: 8

Als Recordstore Day album werd de live dubbel lp al op de markt gebracht. Dit album bevat de liveshow van Fillmore East op 5 oktober 1968. Gelijktijdig werd aangekondigd dat er een cdbox komt met 4 schijven met daarop de registratie van alle shows die men op 4 en 5 oktober 1968 daar heeft igegeven.

De funk vol met soul en energie was een doorbraak in de muziek destijds. Deze registratie is 10 maanden voorafgaande aan het hun mega doorbraak op het Woodstock festival. “Dance To The Music” was dat jaar al op vinyl uitgebracht en werd een groot succes. Het derde album “Life” was net uit wanneer dit concert plaats vond. De laatste show (dat op vinyl is verschenen) kent de meeste songs van een concert. “M’Lady”, “Life” en “Music Lover”, “Chicken” en “Love City” speelde men in lange geïmproviseerde versies.

Sly Stone en Larry Graham weten Cynthia Robinsons trompet tot swingende hoogtepunten te brengen. De improvisaties van songs zijn onuitputtelijk en op dit album in velerlei versies te vinden. Het waren heerlijk swingende avonden dat is zeker! Larry Graham weet dit met zijn Central Station nog steeds te evenaren. Maar dit is wel heerlijk puur!

Deel via social media: