Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-27 07:00:00 • 10 min lezen

Small Feet – From Far Enough Away Every Sounds Like The Ocean

Small Feet – From Far Enough Away Every Sounds Like The Ocean Label: Konkurrent Eindoordeel: 7,5

Het is bijna zonde om de grote witte letters door de prachtige foto te printen. Het belemmerd de mooie hoes, maar dat ter zijde. De titel is daar in tegen weer mooi gevonden. Het is het debuut album van de Zweedse band Small Feet. Het album is in zijn geheel heerlijk en spannend. De dromerig en spookachtige muziek die een ontspanning is als een opluchting in een donker bos. De spannende drumpartijen van “All And Everyone” en “Lead Us Throuhg The Night” kent voornamelijk percussie op de toms dat enkel eens afgewisseld wordt met een hoge klank.

Het getokkel van de gitaar kent heldere klanken zodat dit een spel is binnen de muziek. De dramatische zang van “Trenches” en “Gold” verbind deze brug in de muziek. Het is een ijzige, slepende stem van Stalhamre, die zich vol overgave geeft. Die akoestisch intro met zang van Palm Trees doet wat denken aan Neil Young. Ook een man die zich niet aan de regels van de muziek houdt maar erg mooie dingen maakt.

Dat geldt ook voor Small Feet. Het zal niet direct door het grote publiek worden omarmd, maar dit debuut is veelbelovend en zal zijn weg gaan vinden naar muziekliefhebbers die iets verder kijken en alvast een voorproefje wil van de muziek in de toekomst, zonder hiphopbeats en dampende bas.

Deel via social media: