Zoek...
Snow Patrol - Wildness

Snow Patrol - Wildness

Label: Polydor/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-05 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop

Snow Patrol – Wildness

Het nieuwe album van Snow Patrol begint met de “the First Snow” in een prachtig liedje ‘Life On Earth’. We hebben er zeven jaar op moeten wachten en het resultaat is dan ook meer dan de moeite waard. De Schotse band uit Glasgow heeft zich met dit album helemaal overtroffen.

De melodramatische poprock krijgt in het begin al de ruimte. ‘Don’t Give In’ is wederom een ijzersterk nummer. Men durft afscheid te nemen van de doorlopende drums, maar de staccato in de drums te parallel te laten lopen met de gitaren en uiteindelijk een a capella tussenstuk in het nummer te maken. Het is anders en pakkend. Net als het meer pop georiënteerde ‘Heal Me’ en ‘Empress’.

De gitaren krijgen op dit album weer meer de overhand. Afgelopen jaren wist de band meer de elektropop in hun songs te voegen. Dat is nu voor de soloprojecten van zanger Gary Lightbody. Inmiddels weet hij een prima mix van elektro en gitaarpop op dit album neer te zetten.

Het is jammer dat we zolang hebben moeten wachten. Het is dan ook prettig om de band te kunnen zien op de grote festivals van deze zomer. De songs ‘Just Say Yes’, ‘Chasing Cars’ en ‘Shut Your Eyes’ zullen optimaal worden meegezongen. Ja, de band kan zich nu gaan meten met Coldplay en U2. Met het pianonummer “What If This All The Love You Ever Get!’ of ‘Soon’ krijgt men de weide met 60.000 mensen wel stil.

Met de deluxe versie zijn er 5 akoestische songs aan toegevoegd. Het zijn de mooie popliedjes van het album dat hierbij in een intiemer jasje wordt gestoken. Mooi album!

Alternative / Pop

Deel via social media: