Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-13 07:00:00 • 6 min lezen

Snowapple - Illusions @ Noorderslag

Snowapple - Illusions Label: Dept Records/ Zip records Eindoordeel: 8

De Amsterdamse folk- pop – band Snowapple presenteert hun tweede album komend weekend ook op het Noorderslag festival. “Illusion” zit vol met uiteenlopende muzikale samenzang. Het album heeft een rustgevend karakter. De muzikale ondersteuning voor de zangpartijen zijn minmaal maar doeltreffend. Op het nummer “California” wordt drums, en percussie zo afgewisseld dat er ruimte ontstaat voor de instrumenten die elkaar afwisselen. De songs zijn doordacht door de opbouw van de composities. Door de meervoudige vocalen krijgen de songs een dromerig karakter dat te horen is in “Sleep” en “Illusions”. De electrpop doet zijn intrede bij het nummer “Toc” zodat er meerdere variaties van stijlen binnen het album terug te horen zijn. Tot het theatraal “Wolves” aan toe.

Snowapple zal het goed gaan doen in een theater bezetting en op theater festivals. De kwaliteit is van dien aard dat het album na Eurosonic/ Noorderslag wordt uitgebracht in Engeland, USA en Japan. Meer reden om eens het muzikale talent van eigen bodem te ondersteunen en te waarderen.

Snowapple is 17 januari om 21.15 u. te zien in de Oosterpoort (Podium Binnentuin) 2 februari staat deze act in Paradiso te Amsterdam 3 februari in Tivoli/ Vredenburg te Utrecht

Deel via social media: