Zoek...
Soleil Moon – Warrior

Soleil Moon – Warrior

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-08-17 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Soleil Moon – Warrior

Wanneer Larry King (jazz) pianist John Blasucci ontmoet werd er gewerkt aan de songs die hun muzikaal verbinden. Het resultaat is de band Soleil Moon. Als zanger van de melodic rockact Human Factor weet King met Blasucci songs om te vormen tot lichte poprock dat in de lijn ligt van Styx.

Het is ook niet helemaal verwonderlijk dat Blasucci bij Dennis DeYoung (Styx) opduikt. Met Micheal Thompson van Pat Metheny is het feest helemaal compleet. Inmiddels zijn we 10 jaar later en het derde album van King en Blasucci is nu daar.

Wederom weten de heren prachtige luchtige popsongs te maken. Songs als ‘Here For You’,  ‘Just So You Know’ en de knuffelballad ‘Halfway To Knowhere’ brengen niets nieuws, maar zijn allen zeker pakkend. Soms bombastisch en dan weer klein intiem. Alles is goed en mooi gezongen en soms wat te klef en zoet alsof het Eurovisie songfestival al is begonnen.

Laat je niet in de luren leggen door de hoes, het is het een heerlijke plaat in de serie van de American rock sound. Daar waar Styx heer en meester zijn past dit prima als support in de schaduw van meesters.

Rock

Deel via social media: