Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-15 07:00:00 • 3 min lezen

Solitary Way - Solitary Way

Solitary Way - Solitary Way Label: Fester records Eindoordeel: 7

Het is duidelijk dat Victor Nefkens even de punkherrie aan de kant zet en zich wil opladen met de rust en ruimtelijke klanken van de akoestische gitaar. Bandlands en Soultamer wordt even on hold gezet. Maar de onrustige drive blijft in de man zitten, waardoor de liedjes nog steeds kort en snel van ritme zijn. Lionsheart en het 3 accorden Soul and Form verraden de herkomst van Victor.

Wanneer de intro van “A Dream Within A Dream” ingezet wordt, lijkt de verrassing nabij. Toch wordt het al snel duidelijk dat de snelheid er weer ingegooid word. Hierdoor gaat een prachtig liedje verloren. De woorden moeten in een kort tijdsbestek worden uitgesproken en krijgen niet de ruimte om op de juiste plek te komen. Dit geldt ook voor “Traitor” waar het snelle gitaarriffje het erg goed doet. Heerlijk nummer om met een volledige band te spelen, in plaats van 1 akoestische gitaar. Het nummer “City Streets” valt juist op door het ritme en de rust in de zangpartij. Wanneer Vincent deze weg blijft volgen, dan kan het komende album gevuld worden met een backline waardoor de liedjes meer en vollediger tot hun recht komen, dan met 1 losse gitaar.

Vincent is een band man en niet een solo singer- songwriter, maar zeker goed om even uit de comfortzone te stappen van de punkrock bandjes waar hij in speelt.

Deel via social media: