Zoek...
Sons of Bill - Oh God Ma'Am

Sons of Bill - Oh God Ma'Am

Label: Loose rec./ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-14 07:00:00 • min lezen

8

Sons of Bill – Oh God Ma’Am

Het leven kan een geinige wending krijgen wanneer je als ouders 3 kinderen krijgt. Sam, James en Abe Wilson zijn de kinderen van Bill. Alle kinderen leren ene instrument te bespelen, spelen samen en vormen het hart van deze band. De heren uit Charlottesville, Virginia weten voor de bas en drums hun vrienden te strikken. Seth green en Todd Wellons.

Inmiddels weten de broers met hun muziek op eigen benen te staan. Samen met Tom Petty, Sting en Wilco producer Jim Schott nemen ze het album One Town Away op, Hierdoor is de link met Wilco gelegd. De drummer Ken Cooner komt later op het album Love & Logic terug.

Met Oh God Ma’Am weten de heren hun vijfde album op de markt te brengen. We kunnen wel zeggen dat ook dit weer een juweeltje is in het genre van de Americana. Het doet denken aan the Jayhawks, Venice etc. ‘Sweeter, Sadder, Farther Away’, Firebird ’85 en ‘Believer/ Pretender’ gaan er in als zoete koek. De songs zijn mooi opgenomen en kent een goede mix waardoor je alle instrumenten goed in balans hoort. De ballads ‘Easier’ en ‘Green to Blue’ zijn erg mooi en komen goed tot hun recht tussen de meer uptempo songs als ‘Where we Stand’ en het rockende ‘Before the Fall’.  

Het album is een verrassend mooi album dat kan aansluiten bij het lijstje van de beter albums van dit jaar.

Sons of Bill komt naar Nederland en is te zien op
25 augustus op het Once in a Blue Moon festival te Amsterdam

Deel via social media: