Zoek...
Sophie Hunger – Molecules

Sophie Hunger – Molecules

Label: Supermoon/ Caroline

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-10 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop
7,5

Sophie Hunger – Molecules

In de multiculturele samenleving wordt vooral gesproken over mensen uit Azie en Afrika die integreren in de westerse samenleving. Sophie Hunger kent een periode van opgroeien in Zwitserland, Engeland en Duitsland. Ja, allemaal westerse landen, maar wel met verschillende culturen en gewoonten. Dit gebruikt ze in haar muziek en weet hierdoor een andere toon te raken.

De dansbare droompop kent een knipoog naar de maatschappelijke samenleving met ‘She Makes President’ of ‘Tricks’ waarbij ze laat weten dat je voor alles wat je wil een trucje  is. Maar de elektropop van het album en haar licht slepende stem is wat vooral opvalt. Het is een rustgevende stem die ze laat zweven op de elektronische beats die ze ondersteund met een groot diversiteit aan sounds op ‘Let It Come Down’ of het meer swingende ‘I Opened a Bar’, waar ze als storyteller her verhaal van de bar verteld.
 Vanaf dit moment wordt het album wat matiger en blijft het in het zelfde sfeertje rond kabbelen om tot het eind een opvallend licht popnummer Cou Cou het album af te sluiten.
Het album begint spannender dat waar het eindigt.

 

Sophie Hunger staat 30 oktober in Paradiso te Amsterdam

Electronic / Pop

Deel via social media: