Zoek...
Nieuw album vol melodieuze dance en house sounds

Nieuw album vol melodieuze dance en house sounds

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-02 07:00:00 • 1 min lezen

Dance / Electronic / House
8

Soulwax – From DeeWee

Het album From Deewee van Soulwax is vernoemd naar de gelijknamige studio in Gent waar het album is opgenomen. Helder, duidelijk en geen onzin dus.

Het is aan de broers Stephan Dewaele en David Dewaele om deze studio tot eigendom te kunnen dopen. Zij staan samen synoniem voor de Electro house band Soulwax. Het is voor België dan ook een van de topacts dat het land met trots kan presenteren.

De gevarieerde wijze van house en melodieuze dancesounds is voor Soulwax het handelsmerk. Op dit album is het dan ook weer vol op aanwezig. Songs als Missing Wires, Masterplanned en Conditions of a Shared Belief zijn dan ook heerlijk in het gehoor liggend. Naast de dance popsound zijn het vooral de geluiden die binnen de songs verstopt zijn of als dragend herkenningsmelodie zijn gestopt. Het maakt het allemaal erg vrolijk en gelijk uitdagend om te luisteren wat er allemaal in de songs verstopt zit.
De Hypnotiserende sounds van “Do You Want To Get Into Trouble” en “My Tired Eyes” geven als het ware een moderne Pet Shop Boys weer. Met “Goodnight Transmission” eindigen ze het album om voltooid dit dance album af te sluiten. Op naar een volgend project. Of het nu Dance, House Rock of Remixen zijn, de broers Dewaele weten hier altijd een hoog kwaliteitsproduct van te maken.

Soulwax is te zien in de uitverkochte zalen van o.a.
4 april Paradiso te Amsterdam
11 april AB te Brussel
12 april AB te Brussel

Dance / Electronic / House

Deel via social media: