Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-06-08 07:00:00 • 4 min lezen

Soundgarden - Superunknown 2014

Soundgarden – Superunknown Label: A&M records/ Universal Eindoordeel: 8

Het album Superunknown was de doorbraak voor de grungeband Soundgarden. Dit is inmiddels 20 jaar geleden dat het album uitkwam en om dat te vieren is er een rerelease verschenen. Velen hebben dit album al in de kast staan. De donkere teksten en zware rock bracht dit album tot een must- have half jaren 90. De hits “Spoonman” en “Black Hole Sun” behoren inmiddels tot de grunge klassiekers en zanger Chris Cornell legde hier de basis voor zijn latere band en solo succes.

Het album is nu uitgevoerd met een extra cd waarop demo takes staan van “Black Hole Sun” een mooie akoestische versie van “Like Suicide” (b kant van single “Black Hole Sun” en “The Day I Tried to Live”), een remix van “Spoonman”. “Kyle Petty, Son Of Richard” (b kant van “Fell On Black Days”). Het album kent instrumentale versies van “Superunknown”en “4th of July”. Vooral de rehearsal songs en demo’s zijn voor de fans een meerwaarde. Nu de band weer tourt staat dit album wederom centraal. Voor de jongere rock-generatie is het zeker een album dat je in huis moet hebben. Voor de oudere generaties is het de moeite waard om dit album weer eens uit de kast te halen en te kijken of die al is grijsgedraaid. Dan kan deze dubbele cd release uitkomst brengen.

Dit album is nog in een super deluxe uitvoering verkrijgbaar met 4 cd’s en een mooi boekwerk.

Soundgarden tourt deze zomer door Europa. 10 juni Vredenburg te Utrecht 11 juni 013 te Tilburg 27 juni Graspop te Dessel (B)

Deel via social media: