Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-21 07:00:00 • 12 min lezen

Soundgarden – Ultramega Ok (reissue)

Soundgarden – Ultramega Ok (reissue) Label: Subpop Eindoordeel: 7,5

Het is ergens begin jaren 90, wanneer de grunge uit de garages van Seattle klonk. Nirvana, Pearl Jam en Soundgarden behoorden tot de grote drie terwijl bands als Sonic Youth de grondlegger van deze scene en Queensryche hun Seattle rock behoorlijk profileerden. De combinatie hiervan werd de progressieve postpunk of grunge.

Soundgarden was hier van zeker een van de belangrijke acts. De zware metalsound werd bedolven met een melodieus tintje en creativiteit in de composities. Chirs Cornell en de zijnen wisten in 1988 al met het Ultramega album een stempel te zetten voor de verandering die daarna zou gaan komen. Het debuut album is nu als reissue uitgebracht. De uithalen van Cornell op “Beyond The Wheel” werden later zijn handelsmerk. De psychedelische zware heavy metal had op het originele album niet de gewenst mix. Nu 30 jaar later weet de band dit te herstellen. Aangevuld met een serie nummers van de EP is het “Ultramega” album volledig.

Het resultaat is dat er weer een mooi opgepoetst album ligt en dat songs als “Mood for Trouble”, “Smokestack Lightning” en “Nazi Driver” alsof ze van het succesalbum “Bad Motorfinger” album komen.

Deel via social media: