Zoek...
Soundtrack - Baby Driver

Soundtrack - Baby Driver

Label: Columbia / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-27 07:00:00 • min lezen

7,5

Soundtrack – Baby Driver

De nieuwe komische actiefilm Baby Driver is de komende tijd te zien in de Bioscoop. Samen met Kevin Spacey en Ansel Elgort wordt het verhaal verteld van een bankoverval, vluchtauto en de bestuurder die jong is. Door dat hij tijdens het rijden altijd naar muziek luistert, ontstaan er bloedstollende situaties.

Maar het gaat hier om de soundtrack. De tracks waar de jonge bestuurder naar luistert. En het is een dubbel album geworden! Naast de oude krakers als Egyption Reggae van Jonathan Richman of Let’s Go Away for Awhile van de Beach Boys, zijn het allemaal oude klassiekers die iedereen ergens in huis heeft staan of bij de ouders in de kast of grootouders op zolder.


Mooi is dat de samensteller de Nederlandse acts hier in heeft opgenomen. Focus met “Hocus Pocus” en de single versie van Golden Earring “Radar Love”, dat ook nog als leader van de film dient.
De originele versie van the Commodores “Easy”, Barry White’s “Never Gonna Give You Up” en het minder bekenden Brighton Rock van Queen zijn allen toch echt wel juweeltjes te noemen.


Beck, T.Rex, The Damned, Blur en Martha and the Vandella’s, je komt ze allemaal tegen op dit album. Van ieder decennium iets, so Baby… Drive!

Deel via social media: