Zoek...
Spidergawd – V

Spidergawd – V

Label: Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-18 07:00:00 • min lezen

Indie / Rock
7,5

Spidergawd – V

Het is een rockact uit Trondheim, Noorwegen en met Motorpsycho bandlid Bent Saether hebben ze een vette troef in handen die de deuren opent. De albums kennen gewoon een nummer en muzikaal weten de heren een heerlijke stevig rocksound te produceren.

Het vijfde album is een combi van 4 en 5 en is uitgebracht als een triple cd box. De band weet met hun stevige melodieuze rocksound een old fashion hardrockplaat te maken. De Vikingen hebben zich gewapend met een saxofoon, die men veelvuldig inzet. Hierdoor valt de band muzikaal op en wordt met het openingsnummer All and Everything direct ingezet.
De band klinkt alsof de New British Heavy Metal weer is opgestaan. De rocksongs ‘Ritual Supernatural’, ’Green Eyes’ en ‘TwentyfourSeven’ doen denken aan de Foo Fighters die met Uriah Heep op pad zijn geweest. Meervoudige vocalen, heerlijk beukende drums met stuwende gitaren die de drive optimaal houdt. Het is dan ook niet vreemd dat het label wil vertellen dat dit het album van het jaar gaat worden. En misschien hebben we hier wel een punt…

Spidergawd staat 24 januari in Vera te Groningen
27 januari in Melkweg te Amsterdam

Indie / Rock

Deel via social media: