Zoek...
Squrl - E.P. #260

Squrl - E.P. #260

Label: Sacred Bones rec. / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-17 07:00:00 • min lezen

Alternative
6

Squrl - EP#260

De experimentele noiseband uit New York is een samenstelling van muzikanten die een soundtrack opnamen. Voor die gelegenheid kwam Jim Jarmusch, Carter Logan aangevuld met Shane Stoneback bijelkaar. Het resultaat was naar wens waardoor men voor meerdere soundtracks werd gevraagd.

De experimentele elektrosounds wordt aangevuld met drums en gitaren. De songs zijn veelal langdradig in de basis waarover de muzikale ritmes en zangpartijen worden uitgewerkt. Het is meeslepend en past inde wereld van de soundtracks van mooie plaatjes.
Met deze EP zijn de songs niet gerelateerd aan een film of soundtrack al kent het dezelfde inhoud. “Solstice” kent al een lang intro met een feedbacksound. Spannend  of langdurig  maar met “The Dark Rift” komt er leven in de brouwerij of met ”Equinox” de drieluik af te sluiten.
Wanneer Anton Newcombe van the Brain Jonestown Massacre een remix van het laatste deel, weet Anton dit geheel als nieuw nummer “Gates of Ishtar” te verwerken. Follakzoid neemt “The Dark Rift” onder handen. Ook hij weet met zijn remix een wat levendiger verhaal van het geheel te maken.

Het is dan ook wat teleurstellend dat de band zelf onder de maat presteert en dat de remixen het geheel moeten opvrolijken.

Alternative

Deel via social media: