Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-05-18 07:00:00 • 10 min lezen

St. Paul & The Broken Bones – Half The City

St. Paul & The Broken Bones – Half The City Label: Single Lock Rec./ Bertus Eindoordeel: 8,5

We schrijven 2012, Birmingham Alabama, waar Paul Janeway en Bassist Jesse Philips samen komen voor een nieuwe project. De heren kenden elkaar van een eerder project waar ze elkaar hebben leren kennen. Hier zijn ze dan, 7 man sterk, blank en strak in zwart pak met gekleurde das.

Met de Alabama Shake Ben Tanner en John Paul White (Civil Wars) achter de knoppen gaat het feest los. Swingende soul pop met een stem dat door merg en been gaat. Blazers en heerlijke gitaar riffjes wisselen elkaar af in “Call Me”. De Motown Soul komt weer helemaal tot leven in “ Like A Mighty River” en ………………. Of het heerlijke slow blues nummer van “Broken Bones” en “That Glow”, waar de blazers precies weten waar ze in horen te schuiven om het nummer dramatisch te ondersteunen. Hier bereiken ze de sfeer van de jaren 60 soul acts.

Je hoort de passie en overtuiging in de nummers dat hier en daar zelfs doet denken aan de Southern blues rock van de Doobie Brothers (Sugar Dyed/ Half The City ) met Otis Redding/ James Brown in een persoon als zanger. Een album met veel diversiteit, blazers en levendige songs. Zeker de moeite waard om er even naar te luisteren, wellicht ben je dan direct verkocht. Houd de band in de gaten wanneer men naar Nederland komt!

Deel via social media: