Zoek...
St. Vincent – Daddy’s Home

St. Vincent – Daddy’s Home

Label: Loma Vista/ Virgin

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-14 07:00:00 • min lezen

Pop
9

St. Vincent – Daddy’s Home

Annie Clarke is haar naam en om haar artiestennaam niet te verwarren met Anne Clarke kiest deze singer-songwriter en instrumentalist voor de naam St. Vincent. Een naam dat het arme landje weergeeft. Als bandlid van Sufjan Stevens tourt ze al de wereld rond. Met haar vierde en titelloos album ontvangt ze veel lof en prijzen.

Met ‘Digital Witness’ en ‘Pieta’ scoort ze goede hits. Afgelopen maand deed ze een duit in het zakje van het Paul McCartney’s III Imagined album en nu scoort ze een hit met de single ‘Down’ van het nieuwe album Daddy’s Home.

Het is een heerlijk album dat waarbij ze de inspiratie heeft gehaald uit de platenkast van haar vader. Die verliet na 9 jaar de gevangenis. Samen door de platenkast gaan brengt inspiratie van Pink Floyd in ‘Live in the Dream’ tot de countrysoul van ‘Somebody Like Me’ en het verrassende My Babe Takes The Morning Train van Sheena Easton dat wel erg dicht op, al noemen we het hier ‘My Baby Wants  A Baby’.  Met de blazers in ‘At The Holiday Party’ en het ‘Candy Darling’ weet St. Vincent een prachtig album af te ronden.
Het behoort zeker tot de top 10 albums van dit jaar, en dan moeten er nog heel wat albums volgen.

Pop

Deel via social media: