Zoek...
St. Vincent - MassEducation

St. Vincent - MassEducation

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-27 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

St. Vincent - MassEducation

In de jaren 90 was de zangeres Tori Amos erg populair. Haar intense songs achter de piano bracht ze vol passie. Nu is het St. Vincent die dit stokje overneemt. Annie Clarke is haar echte naam en niet te verwarren met Anne Clarke. Voor haar solo carrière maakte ze onderdeel uit van de band van Sufjan Stevens. Nu weet ze op eigen kracht prachtige platen te maken.

MassEducation is inmiddels haar vijfde album van de Amerikaanse singer-songwriter. Of moeten we zeggen haar zesde. Het album verschijnt exact een jaar na de eerste electric-versie en is een akoestische versie van het album dat vorig jaar verscheen. Het album is gewogen en intiemer dan het origineel. Juist omdat alle songs zijn omgezet in een piano versie waarin het wellicht in de oorsprong is gemaakt. De teksten komen op dit album meer op hun plek waardoor het vooral zwaarwichtiger wordt. ‘Young Lover’ wordt met deze versie intenser en met dramatische ‘Happy Birthday Johnny’ is hierdoor een juweeltje geworden.
Het album is een prettige verrassing van St. Vincent en misschien ligt dit haar nog beter dan haar electrische alternatieve indie sound.

Singer-songwriter

Deel via social media: