Zoek...
debuutalbum met filmisch karakter voor Ståle Storløkken

debuutalbum met filmisch karakter voor Ståle Storløkken

Label : Hubro Music

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-06-01 07:00:00 • 2 min lezen

Electronic / Instrumentaal
7

Ståle Storløkken - The Haze Of Sleeplessness

The Haze Of Sleeplessness is met recht een soloproject. De Noorse componist en toetsenist Ståle Storløkken, die we misschien nog kennen van projecten als Supersilent en Motorpsycho, doet op dit album echt alles zelf.

Het schrijven van de composities, het bespelen van alle synths (o.a. Prophet T8, Prophet VS, Arp Pro Soloist) tot het mixen toe; hij heeft alles zelf gedaan. Resultaat zijn zeven tracks die een wat filmisch karakter hebben. Bijna alles is ontstaan uit spontane improvisaties waar de uiteindelijke muziek weer verder op uitgebouwd zijn. die improvisaties kan een melodie zijn of een deel daarvan maar evengoed enkele akkoorden. De zeven soundscapes met een speelduur van een half uur met ‘Skyrocket Hotel’ als één van de meest spannendste tracks. Bij ‘Reality Box’ lijkt het nog alsof we dichtslaande deuren horen in een wat Oosters aandoende sfeer. Maar over het algemeen is de gecreëerde sfeer vooral wat duister

Eindoordeel
The Haze Of Sleeplessness is voor de liefhebber van filmische soundscapes waarschijnlijk een ontdekking. Dit debuutalbum staat vol met analoge melodieën en versieringen waardoor het een boeiende, soms spannende luisterervaring is. Veel luisterplezier.

Electronic / Instrumentaal

Deel via social media: