Zoek...
Starcrawler – Devour You

Starcrawler – Devour You

Label: Rough Trade

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-10-18 07:00:00 • min lezen

Garage rock / Pop / Post Punk
8

Starcrawler – Devour You

De Amerikaanse rockband Starcrawler komt uit Los Angeles en daar gedraagt men zich ook naar. Zowel in de muziek als op de bühne. Ze weten wat een rockact moet geven en daar gedraagt men zich ook naar.

Na het debuut werd men de richting van Black Sabbath ingestuurd. Met het nieuwe album is de logge rocksound verdwenen en richt de band zich meer op de alternatieve rockacts die een vleugje pop in het sound toelieten zoals Nirvana. Door de zangeres Anne de Wilde  krijgt het de sfeer van The Breeders meets The Runaways . De postpunk songs als ‘Toy Teenager’ worden afgewisseld met de meer pop gerelateerde en door Ryan Adams geproduceerde ‘Hollywood Ending’ en ‘You Dig Yours’. De heerlijke sleaze rock van ‘Lizzy’, ‘Rich Taste’ en ‘I Don’t Need You’ brengen niets nieuws, maar het is zeker vermakelijk!
Met Nick Launay (o.a. Nick Cave)als producer heb je wel iemand achter de knoppen zitten die dit werk in een goede richting kan sturen. Dit hoor je dan ook als je dit album naast het debuutalbum legt. Al was het debuut geproduceerd door Ryan Adams.
Met het ‘Born Asleep’ komen de visioenen van de female gitaarbands uit de jaren 80 langzaam weer terug. Het is dan ook good old stuff in een nieuw jasje. Prima!

 

Starcrawler is te zien in Nederland op
17 november Paradiso te Amsterdam

Garage rock / Pop / Post Punk

Deel via social media: