Zoek...
Steelheart - Rockin Milan

Steelheart - Rockin Milan

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-16 07:00:00 • min lezen

hard rock
8

Steelheart – Rock’n Milan

De Amerikaanse rockact Steelheart debuteerde in 1990 met een zeer goed album. De band was een belofte voor de toekomst, maar zoals het veelal gaat weten bandleden niet goed om te gaan met succes. Bandleden komen en gaan, maar verrassend werd het tweede album Tangled in Reins goed verkocht. Toch bleef het rommelen in de band en met het derde album Wait en het succes van ‘We All Die Young’ uit de film Rock Star, leek de band stabiel te zijn.


De schade was al geleden en het derde album werd ondanks de goede recensies minder goed verkocht. Dit brengt weer spanningen in een band mee. Het gevolg is dat de band zich opdoekt en 10 jaar later met een reünie weer op het podium verscheen. Inmiddels zijn we weer 10 jaar verder en is er ter promotie van Through the World of Stardust een label presentatie gegeven in Milan.

Een fraaie registratie is hier van vastgelegd. Het debuutalbum is volop vertegenwoordigd met ‘Gimme Gimme’, ‘Down n Dirty’, ‘Rockn Roll ( I Just Wanna)’, ‘Like Never Before’ en ‘I’ll Never Let You Go’ Aangevuld met diverse songs van de andere albums. Dit is hoorbaar omdat het publiek deze songs toch iets minder in hun geheugen heeft.
De band eindigt met de Rock Star song We All Die Young, geschreven door gitarist Kenny Kanowski en zanger Matijevic.  Enkele weken na het concert overlijdt Kanowski in een verkeersongeluk…

 

hard rock

Deel via social media: