Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-01-04 07:00:00 • 7 min lezen

Stef Bos - Een Sprong In De Tijd

Stef Bos – Een Sprong In De Tijd Label: Coast to Coast Eindoordeel: 7

Met “Een Sprong In De Tijd” komt de Nederlandstalige verhalen verteller Stef Bos klinkt als een verzamelalbum. Zeker nu hij 25 jaar in het vak zit, zou dit logisch zijn. Het nieuwe album is een plaatjesboek van verhalen. De liefde voor zijn huidige woonplaats in Vlaanderen in “Ik Zie U Graag” tot de zoektocht van een 50 jarige die op zoek gaat naar de kern van het leven in “Dichter Bij De Kern” en “Jong In Mijn Kop”.

Het zijn allemaal mooie vertellingen die ondersteund worden met lichte muzikale omlijsting zoals we dit al jaren van deze troubadour kennen. Het is dan ook dat Stef Bos muzikaal niets nieuws brengt, maar een mooi vervolg op “Mooie Waanzinnige Wereld”. Al zat er tussentijds het album “Kaalvoet” tussen. Hier brengt Bos vooral de liefde voor de Zuid Afrikaanse taal en cultuur ten gehore, en ook in dien taal.

De nieuwe cd vormt samen met een boek “Mijn Onmacht Woont In Woorden”, een tweeluik dat het jubileum symboliseert. Stef Bos, een man met beeldende verhalen uit Belgie Nederland en Zuid Afrika die vooral bekend is om zijn liedje “Papa”, maar zoveel meer moois te bieden heeft.

Deel via social media: