Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-26 07:00:00 • 12 min lezen

Stef Bos - Mooie Waanzinnige Wereld

Stef Bos _ Mooie Waanzinnige Wereld Label: Coast to Coast Eindoordeel: 8

“Het is kermis in de hel en de man op tv spreekt alleen over zichzelf…. ”. Het zijn teksten waar Stef Bos zich onderscheidt ten opzichte van vele Nederlandstalige singer songwriters. De verhalen zijn meer dan alleen een verhaal. Soms wordt je geraakt, soms denk je wat een gejeuzel. Maar ieder die het hoort blijft er even bij staan.

“Beter Mens” of “Passage”, ze gaan allemaal over het “Hier en Nu”. Na zijn doorbraak met “Papa” van tig jaar geleden is Stef Bos niet uit het Theater van België en Nederland te krijgen. Nog steeds zijn de zalen vol en terecht. De Nederlandsche Herbert Gronemeyer verdient eigenlijk meer dan alleen het theater. Bij de oosterburen is zijn collega Gronemeyer een artiest dat de grote festivals aandoet en legio mensen trekt. Onze zuiderburen zijn niet vies om het Nederlandsche luisterlied op de festivals te programmeren, maar dit is in Nederland maar mondjes maat of eigenlijk te verwaarlozen. Maar Stef Bos mag gerust op een groter podium staan. Het betere Nederlandstalige lied mag gerust deze ruimte op de festival krijgen en “Ik geloof dat het kan”.

Het is weer een mooie waanzinnige Nederlandstalige staaltje werk van luisterliedjes van de bovenste plank. “Om Er Bij Te Horen”, “Gras in Mijn Hoofd” of de “Circustent”, ze zijn allemaal heerlijk om naar te luisteren. Het kabbelt voort, maar het houdt je ook scherp om er naar te luisteren. Stef Bos is de komende maanden in vele theaters te zien. Zowel in Nederland als België.

Deel via social media: