Zoek...
Stephen Stills & Judy Collins– Everybody Knows

Stephen Stills & Judy Collins– Everybody Knows

Label: Sony Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-09 07:00:00 • min lezen

Folk / Pop
8

Stephen Stills & Judy Collins– Everybody Knows

Dit is een album met een verhaal. Daar waar Stephen Stills zijn werkzaamheden met Crosby Stills Nash uitvoert, werkt hij ook met The Rides en houdt hij zich zijdelinks bezig met het nieuwe album van Jimi Hendrix, waar hij in de jaren 60 zijn aandeel aan leverde.

Het is dan ook uit die tijd dat Stills de singer songwriter van de country folk Judy Collins leert kennen. Het werd uiteindelijk een setje en liedjes over Judy kregen een plekje op verschillende albums. ‘Suite: Judy Blue Eyes’ en ‘Judy’ zijn enkele songs die als hit over de wereld gingen.
Toch is het nooit een duo geworden die samen opnamen maakte voor een album. Maar zeker werd er muziek gemaakt. ‘Handle With Care’ (Travelin Wilbury’s), ‘Everybody Knows’ (Leonard Cohen) of ‘Girl From The North Contry’ zijn klassiekers die men samen bij het kampvuur speelde.
Het album is een verzameling van songs die door crowdfunding van fans een plek heeft gekregen. Zowel Stills als Collins zijn met Alan Silverman achter de knoppen gedoken om te kijken welke songs geschikt zijn.

Gevolg is het album dat afgelopen jaar al is uitgebracht en nu op lp is verschenen.
Genieten zou ik zeggen!

Folk / Pop

Deel via social media: