Zoek...
Steve Hauschildt – Dissolvi

Steve Hauschildt – Dissolvi

Label: Ghostly International/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-15 07:00:00 • min lezen

Electronic
7,5

Steve Hauschildt – Dissolvi


Voormalig lid van de Emeralds, Steve Hauschildt, weet de wereld van de elektronica als geen ander te bespelen. De experimentele sound van de Emeralds gaf Hauschildt de zoektocht naar wat hij prettig vind om te spelen en het publiek om te horen.

Inmiddels is de Amerikaan alweer 10 jaar en 8 solo albums verder. Dit is het eerste album dat hij niet op het Kranky Label maakt maar is overgestapt. De instrumentale songs zijn vooral te vergelijken met de electropop van Jean M. Jarre. Al weet Hauschildt de songs eerst in een experimenteel concept te gieten en daarna te laten rijpen voordat het op plaat staat. Hij haalt hier dan de belangrijkste stukken uit die de tand des tijds heeft doorstaan. Vanuit deze compositiedelen smeedt hij de nieuwe songs.

Het is dan ook geen kakofonie aan  geluiden, maar ook geen smooth doorsnee voorgeprogrammeerde kabbel muziek. Voor de electronica en synth pop liefhebbers is het zeker de moeite waard om dit te beluisteren. Wellicht ook voor de dj’s om hier passende samples uit te plukken.

Electronic

Deel via social media: