Zoek...
Steven Wilson - To The Bone

Steven Wilson - To The Bone

Label: Caroline

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-20 07:00:00 • min lezen

Pop / Progressive
8,5

Steven Wilson – To The Bone

Het is voor veel muziekliefhebbers een uitkijken waard voor een nieuw album van Steven Wilson. Dat is niet onterecht. Het voormalige Porcupine Tree lid weet inmiddels met zijn solo albums en zijn producties en remixen van vele popacts uit de jaren 80 en 90 een status te creëren waar menig iemand jaloers op is.

Zijn inspiratie heeft hij dit maal uit de songs van de jaren 80 act Talk Talk gehaald. Om de kunde dan in huis te halen is het samenwerking met Andy Patriche van XTC een mooie vondst. “Nowhere Now” en “Pariah”(duet met Ninet Tayeb) zijn dan ook prachtige songs die de piano pop doet herleven. Dit vermengd met de progrock sound van Wilson en wat Pink Floyd invloeden, dan hebben we toch aardige ingrediënten voor mooie songs. Dit weet Wilson dan ook te perfectioneren en uit te werken tot een geheel album. Het album geeft dan ook een nieuwe wending in zijn oeuvre. De songs zijn meer naar de popsound opgeschoven
De kopstem in “The Same Asylum” is iets minder geslaagd, al blijft het zeker een mooi rocknummer. Waarna “Refugee” met een solo dat deels doet denken aan de topsongs van Supertramp. Dit doet hij nog over in het heerlijke “Detonation” nummer. Hier komt de prog en pop geheel bij elkaar. Met dit album weet Wilson vele fans te verrassen. Of men het nu mooi vind of te poppy en glad, het is een goede wending van Wilson om het grote publiek aan zich te binden met kwaliteit songs.


Steven Wilson is in Nederland te zien op
7 maart 2018 AFAS Live te Amsterdam

Pop / Progressive

Deel via social media: