Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2016-11-08 07:00:00 • 6 min lezen

Stevie Nicks - The Wild Heart (deluxe reissue)

Label : Rhino Eindoordeel : 8,5  

Ze is één van de grootste diva’s allertijden. Stevie Nicks. Frontwoman en één van de bepalende stemmen van de legendarische wereldformatie Fleetwood Mac. Daarnaast heeft deze ongrijpbare singer/songwriter ook een zeer succesvolle solocarrière en afgelopen weekend kwam ze met een heruitgave van haar eerste twee solo albums.

 

de Engelse roman Wuthering Heights zorgde voor de inspiratie The Wild Heart kwam oorspronkelijk uit in 1983 en zou in Amerika de platina status bereiken. Het album op zich schreef ze net nadat ze met Fleetwood Mac de succesvolle Mirage-tour had afgerond. Grootste hits van het album zijn natuurlijk ‘Stand Back en ‘If Anyone Falls’. Mooi is overigens dat veel van het materiaal geïnspireerd is op het wereldberoemde Engelse roman Wuthering Heights. Het album The Wild Heart is mede bijzonder door de grote variëteit van gastmuzikanten die Stevie hielpen. Zo horen we Prince, Tom Petty, Steve Lukather, Mick Fleetwood en anderen terug op de tien nummers die het originele album haalden.

 

 

Stevie’s persbericht Stevie Nicks is nog altijd on tour. Vorig jaar deed ze met Fleetwood Mac de Ziggo Dome nog aan, op dit moment tourt ze solo door de USA, soms samen met The Pretenders. Tussen de optredens door lezen we in een persbericht terug: “I’ve Had So Much Fun Reliving The Making Of Bella Donna and The Wild Heart While Working On The Liner Notes And Listening To All Of The Alternate Versions And Demo Takes…… The Liner Notes Are So Much More Than Liner Notes….. They Are Like A Little Novel. I Treid To Make Whoever Reads This Feel Like They Were There. I Think …. I Succeeded…” Die “Liner Notes” slaan dan op het extra schijfje want daar vinden we de alternatieve tracks, de nog niet eerder uitgebrachte nummers en de b-kantjes op.

 

Mooi extra werk, inclusief de b-kant van ‘Stand Back’ Voor The Wild Heart had Stevie Nicks aardig wat materiaal geschreven. Veel van dat materiaal haalde het album niet. Dat gemis wordt nu goedgemaakt met bijvoorbeeld ‘Violet And Blue’ dat we nog kennen van de film Against All Odds. Verder ‘Sorcerer’, een nummer dat Stevie al in ’72 schreef tijdens haar relatie met Lindsey Buckingham en dat we kennen in Marylin Martin’s versie in de film Streets Of Fire. Verder nog ‘Garbo’, het b-kantje van ‘Stand Back’, een demoversie van titelsong ‘Wild Heart’, enkele nog niet eerder uitgebrachte nummers zoals ‘’ Dial The Number’ en wat alternatieve takes.

 

Eindoordeel De afgestofte en opgepoetste versie van The Wild Heart klinkt echt geweldig. Overigens is ook het debuutalbum Bella Donna opnieuw uitgebracht met de nodige extra's. Stevie Nicks is nog altijd omgeven met een zweem van ongrijpbaarheid en mystiek. De bonus-cd biedt een aantal nummers die we in deze vorm nog niet kennen en verder zit er een boekje bij die het complete verhaal achter dit tweede soloalbum van Stevie Nicks verteld. Het is heerlijk om dit album uit ’83 met de extra’s opnieuw te beleven. Veel luisterplezier! 

Deel via social media: