Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-13 07:00:00 • 6 min lezen

Stickey Fingers - Land of Pleasure

Stickey Fingers – Land of Pleasure Label: Excelsior Eindoordeel: 8

Deze band uit Australië stond afgelopen zomer op het Zwarte Cross en Into the Village festival. Dit begon ooit toen David Frost zijn instrumenten pakten en uit verveling op straat begon te spelen. Een uitsmijter riep dat hij een fooi verdiende. Paddy Fingers bracht hem meer dan een fooi. Men kwam in gesprek en rookte een jointje…

Nu ligt er een volledig album met popsongs als “Rum Rage” en “Gold Snafu”. Het duo dat inmiddels tot een hele band is geformeerd, heeft nu als band de reggea weten te combineren met electropop in “Land of Pleasure” en “Run Rage”. Het album geeft een zomers sfeertje door deze stijlen te combineren en af te wisselen met aanstekelijke refreintjes die als band al uit volle borst wordt mee gezongen ( “Dreamland”). “Feast Your Eyes” is enigszins tacky door het orgeltje maar wel vrolijk van aard. De baslijn van “Liqourlip Loaded Gun” is de basis voor dit lekkere mellow nummer. De titels van de songs zeggen genoeg waar deze sticky fingers de inspiratie vandaan halen.

Streettalk met een sky high rookgehalte brengt in ieder geval vrolijke zomerklanken. De band zal eind dit jaar weer in Nederland te zien zijn op diverse poppodia.

Deel via social media: