Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-20 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Sting – My Songs

Voor de man Sting of Gorden Sumner hoeven we geen introductie verhaal voor op te hangen. De man werd al beroemd met The Police en kent een grote solo carrière. Voor dit album kreeg de man de ruimte om zijn eigen favoriete songs uit te zoeken, opnieuw op te nemen en eventueel te wijzigen naar de hedendaagse smaak.

Dit kan natuurlijk wel eens raar uitpakken, maar Sting houdt het vooral basic. De hoge tonen van the Police Songs als ‘I Can’t Stand Losing You’ lost hij op door de zangpartijen even naar beneden te halen en met ‘If You Love Somebody Set Them Free’ laat hij een extra zware beat/ drums galmen.  ‘Fields of Gold’ krijgt een kleine wijziging en ‘So Lonely’ een wijziging in de snaredrum beat. Maar met ‘Demolition Man’ wordt er een reggae couplet ingevuld. ‘Brand New Day’ en ‘Desert Rose’ kent verscheidene kleine wijzigingen in de songs en sluit het album met een live uitvoering van Roxanne af.

Echte wijzigingen hebben we eerder gehoord bij Sting zijn jazz periode. Toen werden de songs in een ander jazzje gezet, maar die horen we niet op ‘zijn keus’, daar denkt hij wellicht nu anders over. En opvallend is dat hij ook geen keus heeft gemaakt van zijn laatste albums 44/876 met Shaggy en het musical-pop juweeltje The Last Ship. Dit doet hij live ook niet en houdt zich bij de greatest hits setlijst.

De deluxe versie kent 4 extra live songs:
‘Synchronicity II’, ‘Next To You’, ‘Spirits In The Material World’, ‘Fragile’

Sting is te zien in Nederland op
22 juni Stadspark Groningen
14 juli Bospop te Weert

Pop

Deel via social media: