Zoek...
Sting & Shaggy – 44/876

Sting & Shaggy – 44/876

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-20 07:00:00 • min lezen

Pop / Rap / Reggae
7,5

Sting & Shaggy – 44/876

Wanneer de Engelse zanger Sting een album uitbrengt dan gaan we er even voor zitten. Het is dan ook een verrassing dat de voormalige Police zanger een album uitbrengt met Shaggy. Shaggy? Die van de 90 hits “It Wasn’t Me”, ‘Boombastic’ en ‘Oh Carolina’.


Nu is het voor Shaggy niet zo vreemd om met anderen een album te maken. Dit heeft hij al eerder met Toni Braxton, Maxi Priest  of Ali G gedaan. De heerlijk ontspannen reggaesound weet Shaggy ombrengen tot een aanstekelijk ritme en sfeertje dat het altijd doet denken dat de zon schijnt.
Orville Burrell, (Shaggy) weet nu Gordon Sumner (Sting) te strikken voor de ritmes uit Jamaica. Het is ook niet heel verrassend, wanneer je weet dat Sting zijn hits als ‘Every Breath You Take’ op het eiland schreef.

Het blijft altijd bijzonder wat er van dat eiland vandaan komt. Door de sfeer, klimaat en natuur brengt dat muzikaal het beste en ontspannende creaties bij de mens boven. Dat geldt ook hier weer. Al leunt Sting met dit album meer op de reggae sound van Shaggy. Het titelstuk is direct aanstekelijk al geeft men in de rap wel veel aan wie er nu gaat zingen. De songs zijn met ‘Don’t Make Me Wait’ en ‘Dreaming in the USA’ wel meer pop georiënteerd dan de poprock van Sting. Al is het vooral de reggea met o.a. ‘Just One Lifetime’ en ‘22nd Street’ de klok slaat.

Dat is dan wel lekker voor de zomerse dagen, zoals we die tegenwoordig kennen. Heerlijk album dus.
Grappig detail is dat de titel een combinatie is van de telefooncodes van de heren.

Pop / Rap / Reggae

Deel via social media: