Zoek...
Stone Sour – Hello You Bastards (live in Reno)

Stone Sour – Hello You Bastards (live in Reno)

Label: Cooking Vinyl/V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-12-14 07:00:00 • min lezen

Metal / Rock
8

Stone Sour – Hello You Bastards (live in Reno)

Begin jaren 90 liet deze band zich voor het eerst van zich horen. Drummer Joel Ekman en Corey Taylor hadden een vernieuwde metal sound voor ogen. Na 5 jaar in kleine zalen te hebben gespeeld pakte Taylor de kans om naar een nieuwe metal act te gaan, Slipknot. Wanneer het binnen Slipknot er ruimte ontstond voor een nieuwe gitarist nam hij zijn Stone Sour gitarist Jim Root mee. Ekman koos voor een privé bestaan.
Wanneer er op dat de band was opgeheven totdat Taylor het als een side project oppakt.

Inmiddels is Stone Sour alweer 6 albums verder en weet men nu een live album te brengen van de show in Reno 2018. Het recente album Hydrograd staat op het album centraal met songs als ‘Song #3’, ‘Fabuless’ en ‘Knievel Has Landed’. De hit ‘Through Glass’ van Come Whatever May mogen natuurlijk niet op een live album ontbreken. Het album leverde de band platina op en met ‘30/30=150’, Reborn en ‘Made of Scars’ weet men dit metalen juweeltje weer ere aan te doen.

Het album geeft een aardig overzicht van deze band. Incl. het mooie ‘Bother’ van hun titelloos debuut album. Inmiddels is de band aardig stabiel en weet Taylor zowel met Stone Sour als Slipknot faam te maken.

Metal / Rock

Deel via social media: