Zoek...

label: Surfdog rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-24 07:00:00 • min lezen

Rock 'n Roll
8

Stray Cats – 40

Het is alweer 40 jaar geleden dat we de eerste klanken van de Amerikaanse the Stray Cats door de speakers horen galmen. De rock a Billy van de jaren 50 krijgt een modern tintje en dat doen de heren nu weer. De vetkuiven zitten weer in het vet en de semi elektrische gitaren van Gretsch zijn als boegbeeld van de rock a Billy weer in beeld.

Het mooie aan de band met Brian Setzer, Slim Jim en Lee Rocker, is dat ze alle stijlen binnen de rock and roll beheersen. De mannen hebben “40” opgenomen in de Blackbird Studios in Nashville eind 2018 direct na hun eerste tour door Noord - Amerika sinds 10 jaar. Nagenietend van de kick om weer samen te spelen en de overweldigende reacties van het publiek trokken ze de studio in met producer Peter Collins (Rush, Bon Jovi, The Brian Setzer Orchestra) en engineer Vance Powell (Jack White, Chris Stapleton, Arctic Monkeys). Ze namen daar 12 nieuwe liedjes op.

Van de heerlijk swingende ‘Cat Fight (over a dog like me)’ of de mellow rock and roll van ‘Cry Danger’ en ‘I Attract Trouble’ doen denken aan de hits ‘Rock This Town’ en ‘Stray Cat Strut’. Brian Setzer heeft met zijn big band orchestra de wereld na the Stray Cats veroverd. Toch geeft hem dit weer nieuwe energie en is de plaat ook goed en fris in de klankkleur en songs te noemen. Voorspelbaar, dat wel, maar dat is ook wat we van een reünie willen. De negen levens van deze katten zijn voor een deel voorbij, al staat de band vol energie weer op de planken en is 40 ready to rumble!

Stray Cats zijn te zien in Nederland op
1 juli Afas Live te Amsterdam

Rock 'n Roll

Deel via social media: