Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-29 07:00:00 • 5 min lezen

Striking Matches - Nothing But The Silence

Striking Matches – Nothing But The Silence Label: Caroline Eindoordeel: 8

We kennen de duetten in de country, maar inmiddels schieten de Common Linnets acts uit de grond. Striking Matches bestaat inmiddels al een jaar of acht. Wanneer Sarah Zimmerman en Justin Davis elkaar ontmoeten op een country seminar vormen ze een duo.

“When The Right One Comes Along” werd gebruikt in het tv programma “Nashville” dat over de country in Amerika gaat. Wanneer T Bone Burnett (Bob Dylan gitarist) zijn producers kwaliteiten aan bied gaat het snel. Wie wil niet in het rijtje van Mellencamp, Los Lobos, Elvis Costello en Elton John, om maar enkele namen te noemen. Zimmerman en Davis grepen deze kans en het resultaat mag er zijn. Zimmerman laat zich beïnvloeden door Steely Dan, Cream en Jimi Hendrix terwijl Davis meer de soul kant zoekt van Sam Cooke, Ray Charles en Otis Redding. Beide zullen hun heil hebben kunnen vinden in het album Monterey Festival waar prachtige opnames te vinden zijn Jimi Hendix en Otis Redding op dat festival.

Hier wordt de brug geslagen door de duetten mooi af te wisselen. Van uptempo popsongs als “Trouble Is As Trouble Does” en “Make A Liar Out Of Me” doen denken aan de Schotse band Texas, maar nu met 2 lead stemmen. De folkballade van “Like Lovers” de country sound spreken. Het doet sterk denken aan het Duitse Mrs. Greenbird, terwijl “Never Gonna Love Again” een modern popnummer van Shania Twain kan zijn. “What A Broken Heart Feels Like” is een prachtig duet waar men het talent laat klinken. Als men dit weet vast te houden hebben ze mijn hart gestolen. Zimmerman en Davis slaan een brug tussen de country en pop, dat inmiddels goed doet in Amerika. Wellicht zal dit ook snel in Nederland aan gaan slaan.

Deel via social media: