Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-10-28 07:00:00 • 10 min lezen

Stryper - Fallen

Stryper – Fallen Label: Frontiers Eindoordeel: 8

Wanneer het album begint met “Yahweh” dan weten we al snel dat het een Godsdienstig album is. Met de overdubde achtergrond vocalen de felle rockriffs en een pompende bas met de felle drumslagen is het duidelijk dat we hier te maken hebben met Stryper. Het hoge stemgeluid van Michael Sweet is herkenbaar voor deze white hardrock act uit Amerika. De naam “Stryper” komt uit het boek Jesaja 53 vers 5 uit de bijbel. Vandaar dat dit ook in het klein onder de naam staat beschreven.

De band met de broertjes Michael en Robert Sweet begon hun veldtocht in 1984 bij Enigma records, waar het album “Soldiers Under Gods Command” een regelrechte megaseller werd. Begin jaren 90 viel de band uiteen en ging ieder zijn eigen solo weg. Michael was na zijn solo carrière de tweede zanger binnen de band Boston. Wanneer men in het eerste decennium van deze eeuw de eerste stappen werden gezet om de band nieuw leven in te blazen, kreeg men honger naar meer. Een greatest hits album en een tour deed de rest.

Na een matige “Murder By Pride” en “No More Hell To Pay” is “Fallen” weer een album dat Stryper op de kaart kan zetten. Powerful songs als “Heaven”, “Fallen”, “Love You Like I Do” “After Forever” en “Let There Be Light” doen de oude tijden weer herleven. Heerlijke gedreven rock drives vol energie zonder dat het godsdienstige een belemmerende factor is. Ook staan er wat gematigde songs op waaronder “Pride” en het titelstuk, maar over het algemeen is het een van de betere rockalbums van dit jaar.

Deel via social media: