Zoek...
Stuart A. Staples – Arrhythmia

Stuart A. Staples – Arrhythmia

Label: City Slang/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-26 07:00:00 • min lezen

Avant garde / Indie
7

Stuart A. Staples – Arrhythmia

De Engelse gitarist Stuart A.Staples is vooral bekend als zanger van de Britse act Tindersticks. Daar waar men in deze band veelal melancholische indie pop maakt en met literair en poëtische verhalen aan de slag gaat, weet Staples met zijn solo album vooral het experimentele pad op te gaan.

Het vierde solo album Arrhythmia bevat dan ook maar 4 nummers.  Met ‘the New Real’ weet hij te openen met een vorm dat voor de Tinderstickfans niet onbekend is. Ingetogen, enigszins mompelend verteld hij zijn verhaal. Het ruim 10 minuten durende ‘Memories of Love’ is al wat instrumenteler. Dat in ‘Step Into The Gray’ doorgevoerd wordt.  Het is log en in delen geïnspireerd.  Zo is het einde van het nummer een geheel andere song dan waarmee het begint.

Met ‘Music for A Year In Small Paintings’ tekent Stapels voor een epos van ruim 30 minuten. Veel instrumentale stukken waarmee hij de spanning zoekt. Veel stiltes en minimale invulling van geluid. Het past meer bij de winterse dagen dan deze zonnige  zomer. Misschien in december nog eens proberen.

Avant garde / Indie

Deel via social media: