Zoek...
Spannende soundtrack High Life van Stuart A Staples

Spannende soundtrack High Life van Stuart A Staples

Label : City Slang Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-04-29 07:00:00 • 2 min lezen

Electronic
7,5

Stuart A. Staples - Music For Claire Denis High Life (Soundtrack)

Inmiddels is de single ‘Willow’ op Record Store Day uitgekomen als onderdeel van de release van de soundtrack van de SF-film High Life met in de hoofdrol Robert Pattinson en onder regie van Claire Denis.

Robert Pattinson
Laten we vooropstellen dat een soundtrack vaak een dimensie mist; teksten en zang. Dat is eigenlijk ook het geval bij deze soundtrack waarvoor Stuart A. Staples (o.a. Tindersticks) de muziek schreef. De genoemde single is het enige nummer op dit album waar gezongen wordt en dat neemt de hoofdrolspeler van de film, Robert Pattinson, ook nog eens voor eigen rekening. Verder is het, uiteraard zou ik haast zeggen, een soundtrack geworden met een 18-tal voornamelijk instrumentale tracks die dan weer zacht en intiem klinken om vervolgens te ontaarden in onheilspellende en gewelddadige muziekstukken. Precies zoals je bij een spannende SF-film verwacht met onverwachte verhaallijnen die ons verbeeldingsvermogen soms te boven gaan en ons in het bovennatuurlijke meenemen.

Eindoordeel
Voor iedereen die filmmuziek aanspreekt is dit een prachtige soundtrack die je een kleine anderhalf uur d adem zal ontnemen. Veel luisterplezier.

 

 

Electronic

Deel via social media: