Zoek...
Styx - The Mission

Styx - The Mission

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-27 07:00:00 • min lezen

Progressive / Rock
7,5

Styx - The Mission

De Amerikaanse symfonische rockact Styx is in Nederland nog wel bekend van de jaren 70 hits “Sing for the Day” en “Boat on the River”. Inmiddels is de band met Tommy Shaw en James Young stabiel en kent het weinig bandwisselingen. Toetsenist Lawrence Gowan en voormalige Brian Wilson drummer Todd Sucherman, The Babys / Bad English en Ted Nugent bassist Rick Philips zijn al ruim 20 jaar bij de band. Ieder jaar werkt de band een complete tour in de USA af.

Het is inmiddels 12 jaar geleden dat de band Nederland aandeed. Het was ter ondersteuning van het prachtige album Cyclorama. Het overtreft niet een van de mooiste concept albums dat er is gemaakt “Paradise Theatre”. Met The Mission weet men wederom een concept album te brengen.

Ditmaal gaat het verhaal over een missie naar Mars. Deze trip speelt zich af in 2033, een verhaal geschreven door Shaw met zijn schrijversmaatje William Evankovich. Hoewel het verhaal mooi is gevonden klinkt de muziek een beetje gedateerd. De harmonische vocalen zijn wel optimaal aanwezig (Ten Thousand Ways), maar de keus van de space sound in de keyboards doen denken aan het “KILLROY Was Here“ album. De songs zijn mainstream rock “Time May Bend”, “The Greater Good” en All systems Stable” passen meer in het concept dat dat het heerlijke rock songs zijn. Hierdoor het is het album een gemiddelde Styx album geworden. Dat is dan weer teleurstellend na ruim een decennia wachten op het vervolg van een heerlijk album. Even het coveralbum “Big Bang Theory”  daargelaten.

Progressive / Rock

Deel via social media: