Zoek...
Prachtig debuut Wanderland van eigen bodem door Sue The Night

Prachtig debuut Wanderland van eigen bodem door Sue The Night

Label: Eigen Beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-04-14 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
8,5

Sue The Night - Wanderland

De singer-songwriter Suus de Groot uit Haarlem weet met haar album “Wanderland” een prachtig album af te leveren. Suus haar naam kwam al bovendrijven als Serious Talent van 2014. Single “The Whale” werd tot megahit verheven en haar debuutalbum “Mosaic” verscheen begin 2015.

Sinds die tijd gaat het snel. Na de presentaties op diverse festivals werd het stil rondom Sue the Night. De band heeft de tijd genomen om een album te maken naar hun eigen maatstaven. Daar is tijd voor nodig om dit kwalitatief goed op schijf te krijgen.

We kunnen wel concluderen dat het goed is gelukt. Van droompop tot lekkere poprock dat enigszins doet denken aan hun inspiratiebron Fleetwood Mac. In het bijzonder “All the Roses”, “The World Below” en het “Wonderland” doen aan de stem van Christine McVie en Stevie Nicks (“The World Below”) denken. Toch weet Sue the Night een eigen vorm van pop te maken. Het licht gemakkelijk in het gehoor en men weet een goede balans te maken tussen de achtergrond vocalen en de solo zang. Men zingt regelmatig door elkaar en de ooehs en aaaahs worden hier prachtig in vormgegeven.

De band weet zich iedere maand goed in de kijker te spelen door als huisband van DWDD van dit seizoen te presenteren. Wellicht heeft dit ook te maken dat we iets langer moesten wachten op het vervolg album van het debuut. Sue the Night speelt de komende tijd in diverse popzalen. De release van dit album is op 12 april.

12 april Paradiso Noord te Amsterdam
13 april Paard van Troje te Den Haag
14 april Rotown te Rotterdam
15 april Effenaar te Eindhoven
16 april Doornroosje te Nijmegen
20 april Vera te Groningen
23 april Metropool te Hengelo

1 juni Trix te Antwerpen

Singer-songwriter

Deel via social media: