Zoek...
Sunbomb – Evil and Divine

Sunbomb – Evil and Divine

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-19 07:00:00 • min lezen

hard rock
8

Sunbomb – Evil and Divine

Sunbomb is eerder een superband dan een onbekend debuut in de muziekwereld. Daar waar ooit Axel Rose met de gitarist Tracii Guns de band Guns & Roses startte, was het Tracii Guns die al snel genoeg kreeg van de attitude van Rose. Hij startte daarna het minder succesvolle L.A. Guns. Toch is deze band meer dan de moeite waard in de rockwereld.

Wanneer Guns een side project met drummer Adam Hamilton beging, werd Mitch Davis gevraagd voor de bas en Micheal Sweet voor de zang. De zanger van de relie-rockers Stryper weet snel te werken. Het resultaat is Sunbomb en de titel is dan ook weer helder geworden.

Guns staat wel bekend om zijn heerlijk gitaarwerk, lekker fel en tegen de metal sound aan. Met de hoge stem van Sweet weet het album de good old days van Guns terug te brengen. Zoals het openingsnummer lekker pittig is, is het Take Me Away weet aan de zware metal kant en hoor je de inspiratie van Black Sabbath terug.  ‘No Tomorrows’ is een heerlijke compositie waarbij Sweet misschien zijn mond iets minder had open te doen.
Opvallend is dat we Sweet veel de koortjes horen, terwijl de heerlijk riffs van Guns voorbij vliegen. Het titelnummer is heerlijk uptempo en doet denken aan de eerste albums van Stryper, terwijl het  ‘Been Said and Done’ weer richting pop gaat. Het is lekker divers in de muziek en blijft Sweet wat achter in de variatie van zangkunst. Toch is het een prima rock album en bewijst dat Guns het zeker niet onder doet voor Slash. Het zou nog een echt mooi zijn wanneer Guns als derde gitarist bij GnR live zou verschijnen.

Maar nu we Traccii toch onder de aandacht hebben, kom het nieuwe live album van LA Guns met zanger Phil Lewis en Johnny Martin (die ook op het bovenstaand album een nummer bas speelt) uit.  

hard rock

Deel via social media: